Consulten

Tijdens een privéconsult ga ik in op de vragen die je hebt.
Via onderstaande links kun je zien welke consulten beschikbaar zijn en wat deze inhouden

separator


Het leven is een proces van leren; een reis naar heelheid, ons hoogste potentieel, onze diepste authenticiteit, onze essentiële aard, ons ware zelf.

We weten vaak niet wat de oorzaak is van onze problemen en innerlijke strijd, en voelen ons machteloos de veranderingen door te voeren die juist leiden naar meer vrijheid en evenwicht.

Ik help je te onderzoeken wat je weerhoudt om vanuit je hart te leven. Wij zijn vaak het slachtoffer van onze overtuigingen, percepties en angsten over onszelf en de wereld die haaks staan op ons eigenbelang. Vaak worden deze overtuigingen door anderen aan ons 'overgedragen'; door familie voorbeeld, of door de samenleving. Soms hebben wij er onbewust voor 'gekozen' toen we nog jong waren. Of ze zijn het gevolg van een trauma. Deze diepgewortelde patronen kunnen ons ongelukkig, verward en depressief maken. Het kan zelfs gevolgen hebben voor de geestelijke gezondheid.

Dit kan echter veranderen!

Je kunt de regie over je leven (weer) in eigen hand nemen. Dit is het grootste geschenk dat je aan jezelf en de wereld kunt geven. Als coach begeleid ik je bij het krijgen van meer inzicht in jezelf en de patronen in je leven. In dit proces zal je steeds meer over jezelf ontdekken en kom je steeds dichter bij je ware kern.

Gebruikte methoden:

  • Bach Bloesem remedies
  • The Spirit of the Blossom™
  • Energetische healing

Bloesemtherapie

Bloesemtherapie wordt ingezet ter verbetering van het emotionele en psychische welzijn van de mens. De remedies die worden gebruikt, zijn overwegend bloesemremedies maar er wordt ook gebruik gemaakt van edelstenen en van kosmische, universele energieën. Een en ander draagt bij in het ontwikkelen van een groter Bewust Zijn. Dr. Edward Bach is de grondlegger van de (Bach)bloesemremedies; intussen zijn er vele nieuwe systemen met nieuwe remedies ontwikkelt, ieder met een zeer eigen werking.


Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding door middel van gesprekken op basis van een gelijkwaardige een-op-een relatie. Een coach kan worden ingeschakeld bij het definiëren van doelen en bij het vergroten van de persoonlijke effectiviteit. Het is gericht op het hier en nu en de toekomst. Resultaten zijn ondermeer: meer zelfvertrouwen, motivatie, stressbestendigheid, herkennen van niet ondersteunende gedragspatronen, zelfdiscipline en het bereiken van doelen.


Counseling

Counseling ofwel gesprekstherapie richt zich op emotionele (psycho-sociale) hulpverlening. Het heeft tot doel inzicht te verkrijgen in gedachten en gevoelens door middel van gesprekken. Herdoor ontstaat helderheid en kunnen bewuste keuzes worden gemaakt en veranderingen in het leven worden doorgevoerd.


Creatieve therapie m.n. gericht op kinderen

Dit is een unieke behandelwijze voor mensen met psychische problemen. De innerlijke wereld wordt door middel van tekenen, schilderen en boetseren onthuld. Creatieve therapie geeft op speelse wijze uiting aan onbewuste gevoelens en gedachten, zodat heling kan plaatsvinden.

Universele healing is gebaseerd op het principe dat de universele energie kan worden aangewend om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Dit creëert een gevoel van diepe ontspanning en rust en vermindert stress, spanning en angst. Het betekent dat je in natuurlijk evenwicht bent met je leefgewoonten en je omgeving

Met behulp van de healing gaan we samen op weg om de diepere oorzaak te onderzoeken en te belichten. We doen dit stap voor stap. We laten licht schijnen op de onbewuste en onverwerkte stukken, waardoor het mogelijk wordt een transformatie op gang te brengen via de healing. Ieder mens beschikt over een zelfhelend vermogen. Deze wordt via de healing in gang gezet. Zo nodig kan het proces ondersteund worden met bloesemremedies. De meeste mensen ervaren een totale ontspanning van lichaam en geest tijdens de healing, die veelal langere tijd daarna nog voelbaar is. Het brengt balans in lichaam en geest waardoor de healing ook als je geen klachten hebt, preventief werkzaam is.

Symptomen die behandeld kunnen worden zijn onder andere:

  • Nek- schouder- en rugklachten
  • Onverklaarbare lichamelijke klachten
  • Hoofdpijn, migraine

The Spirit of the Blossom ™ is een methodiek die ontwikkeld is door Ronald Nieuwenhuizen en valt onder de Bewustzijnssynthese®, waarbinnen een unieke samenhang gebracht wordt tussen de Chalice Well Essences, de Bach Bloesem remedies en de door Ronald ontwikkelde The Spirit of the Blossom-essences™. Door de transformerende kwaliteiten van de individuele bloesemessences te combineren tot een bloesemcomplex ontstaat er een bijzondere samenstelling die een helende en transformerende werking heeft op lichaam, geest en ziel.


Bach Bloesem remedies

De Bach Bloesem remedies zijn ontdekt en ontwikkeld door dr. Edward Bach, een Engelse arts aan het begin van de 20e eeuw. Hij zocht remedies die heilzaam zijn en die rechtstreeks uit de natuur komen, omdat hij ervan overtuigd was dat alles wat een mens nodig kan hebben in de natuur voorhanden is. Vanuit deze overtuiging vond hij een aantal bloemen en bloesems die helpen om weer in evenwicht te komen, en op die manier van klachten af te komen. Ze zijn nu bekend als 'Bach Flower Remedies' (BFR) ofwel 'Bach Bloesem Remedies'.

responsive
De Chalice Well Essences

De Chalice Well is een oude heilige bron en ligt in het mystieke stadje Glastonbury. De Chalice Well Essences worden gemaakt van bomen en planten die groeien en bloeien op het terrein van de Chalice Well en van het water uit deze oude bron. De negen essences werken op spiritueel niveau en zetten aan tot spirituele groei en ontwikkeling. Door aan een Bach Bloesem complex een Chalice Well Essence toe te voegen, zal er zowel op emotioneel-, mentaal-, als op spiritueel niveau een verandering plaats vinden.

Binnen de methodiek van The Spirit of the Blossom™ zijn de Bach Bloesem remedies in twaalf groepen ingedeeld, ook wel bloesemsporen genoemd. Deze bloesemsporen hebben een werking op de twaalf meridianen die zich in ons lichaam bevinden. Door het gebruik van de bloesemsporen, zijn we in staat om de betreffende meridiaan energie te ondersteunen en/ of te transformeren. Door het transformeren van de emotionele- en/ of mentale invloed zal deze meridiaan energie zich gaan herstellen, waardoor het mogelijk is dat de (fysieke) klacht verminderd of verdwijnt.

De bloesemremedies maken deel uit van een holistische behandeling. Dat wil zeggen dat jij als gehele persoon behandelt wordt en niet slechts de symptomen van de kwaal. Bij het kiezen van een remedie hou ik dus ook rekening met je mentale en emotionele gesteldheid, maar ook met de gewoontes die jij je hebt aangeleerd, je persoonlijkheid en eventuele aanwezige omgevingsfactoren.

Je hoeft niet ziek te zijn om de remedies te gebruiken. Het gebruik van de The Spirit of the Blossom™bloesemremedies verzacht gemoedsstemmingen en emoties, waar je last van kunt hebben en ze helpen je om het emotionele evenwicht terug te vinden. Zowel de Bach Bloesem remedies als de Chalice Well Essences kunnen naast medicijnen gebruikt worden. Ze werken niet als vervanging van reguliere medicijnen, maar dienen ter ondersteuning. Het kan wel helpen bij het herstel van het vertrouwen en de acceptatie van het ziekteproces.

responsive
We komen wel eens op plaatsen die gewoonweg niet goed of comfortabel voelen. Wanneer we bijvoorbeeld in een ruimte zijn waar mensen ruzie hebben, zeggen we niet voor niets dat de spanning te snijden was. Als je woonachtig bent of werkt in een ruimte met 'negatieve' energie, kan dit invloed hebben op een aantal niveaus – van fysiek slecht voelen tot vermoeidheid, gebrek aan energie, depressie of zelfs boosheid. In deze ruimten kan negatieve energie worden gewist met behulp van verschillende energieke technieken.

De Spagyriek is een Plantgeneeskunde en valt onder de natuurlijke geneeswijze, welke evenals bijvoorbeeld de homeopathie en fytotherapie een unieke plek binnen de natuurgeneeskunde verworven heeft. De spagyriek essences en complexen zijn een volledig natuurlijk product vanuit planten vervaardigd.

Spagyriek is toe te passen bij acute en chronische klachten en bijzonder geschikt voor preventieve doeleinden, maar is ook inzetbaar vanwege de transformerende en helende werking op energetisch en spiritueel niveau. Spagyriek is dus werkzaam alle niveaus: op lichaam, geest en ziel.

Deze prachtige middelen hebben alles in zich om tot heling en transformatie te komen.

Spagyriek is alleen op voorschrift van een voorschrijver verkrijgbaar en de uitlevering vindt plaats via een apotheek welke het rechtstreeks naar de cliënt verstuurd. Al jaren is er een goede samenwerking met Primateria.nl, de leverancier van de spagyriek in Nederland.

Het gebruik van de spagyriek kent in Duitsland en Zwitserland een lange traditie. In Nederland hebben we sinds 2000 ervaringen met deze alternatieve middelen op natuurlijke basis. Vanwege de unieke werkingen, de zeer positieve resultaten en de brede inzetbaarheid wint de spagyriek steeds meer terrein onder de natuurgeneeskundig therapeuten.

In mijn praktijk werk ik vooral met de Spagyriek van Phylak Sachsen® (Plantengeneeskunde). De Spagyriek Apotheek is de Nederlandse importeur van het assortiment van de Duits- Zwitserse firma Phylak Sachsen GmbH. Phylak en bereidt spagyrische essences volgens de modernste GMP-normen. Spagyriek is vrij van verontreinigingen en toxische bestanddelen en kent geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen.

Heel veel Nederlanders zijn bang om naar de tandarts te gaan. De angst voor de tandarts kan zo groot zijn, dat een bezoek aan de tandarts steeds weer uitgesteld wordt met alle gevolgen van dien. Er zijn een aantal manieren om deze angst de baas te worden. Ik geef je in samenwerking met tandartsenpratijk TandUnique Sevenum, graag een consult om je te helpen deze angst te overwinnen.
De beschikbare workshops worden te zijner tijd bekend gemaakt. Neem gerust info@estherschrijn.nl op voor meer informatie.
separator

Wat kun je verwachten?

separator

De behandelingen vinden bij mij thuis plaats en zijn individueel. Een behandeling wordt vooraf gegaan aan een gesprek met de client. In dit gesprek worden alle details doorgenomen en krijg ik inzicht waarom de afspraak is gemaakt. Ik werk zeer intuïtief en laat mij voor het kiezen van de juiste de therapie of mix van therapieën leiden door waar de client op dat moment de meeste behoefte aan heeft om uiteindelijk te kunnen herstellen. Dit betekent dat elke behandeling uniek is en aansluit op de behoeften van de client.

Hoeveel behandelingen de client nodig heeft, is afhankelijk van de aard van het probleem en wat hij of zij wilt bereiken. Soms één behandeling is genoeg, maar in andere gevallen zijn wellicht verschillende behandelingen nodig om optimale resultaten te bereiken.

responsive